Održan Treći zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso Paese

image

Natjecatelji, mentori i organizatori 2013.

U Puli je u petak održan Treći zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso Paese. Domaćin natjecanja bila je OŠ Centar, a organizator Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka u suradnji s učiteljima i nastavnicima povijesti. Tema ovogodišnjeg kviza bili su Histri, a pokrovitelj Arheološki muzej Istre na čelu s Darkom Komšom. Veliku potporu popularizaciji ovog projekta, kojeg us pokrenuli profesori Sonja Bančić i Daniel Bogešić, daje i Istarska županija – Regione Istriana, osobito njen Upravni odjel za kulturu na čelu s prof. Vladimirom Torbicom.

U natjecanju je sudjelovalo dvanaest parova natjecatelja iz osnovnih škola i osam parova natjecatelja iz srednjih škola te njihovi mentori. Kviz se sastojao od testa znanja kojeg su natjecatelji rješavali u paru i terenskog dijela natjecanja koje je obuhvaćalo rješavanje zadataka vezanih za izložbu Histri u Istri u muzejsko-galerijskom prostoru Sv. Srca, ali i zadataka vezanih za lokalitet pulskog kaštela i četvrti Sv. Teodora. U kategoriji OŠ prvo su mjesto osvojili Fran Slijepčević i Domagoj Perčinlić iz OŠ Veli Vrh Pula (prof. Igor Jovanović), drugo mjesto Nina Paulić i Dora Fabijanić iz OŠ Marije i Line Umag (prof. Lidija Lešić), a treće mjesto Leona Vali i Tihana Prusić iz OŠ Jure Filipovića Barban (prof. Svjetlana Milotić).

2 1 3

image

OŠ Marija i Lina Umag

image

OŠ Veli Vrh Pula

image

OŠ Jure Filipović Barban

U kategoriji SŠ prvo su mjesto osvojili Tara Ister Šverko i Adi Tufek iz SŠ Zvane Črnje Rovinj (prof. Mira Butigan-Tomić), drugo mjesto Sara Mogorović i Naii Noai Mabel Greblo iz GSŠ J.Dobrile Pazin (prof. Mladen Majušević) i treće mjesto Eric Hadžić i Luka Kopčić iz Gimnazije Pula (prof. Alen Tafra/Željko Šek).

2 1 3

image

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin

image

Srednja škola Zvane Črnje Rovinj

image

Gimnazija Pula

 

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.