Pravilnik 2015.

1. Peti istarski zavičajni kviz za osnovne i srednje škole „Krasna Zemljo – Meraviglioso Paese“ održat će se 12. 10. 2015. Partner je Povijesni i pomorski muzej Istre, a suorganizatori su županijska stručna vijeća učitelja i nastavnika povijesti Istarske županije. Pokrovitelj kviza je Istarska županija – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu/Assessorato alla cultura i Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije – Assessorato all’istruzione, lo sport e la cultura tecnica della Regione Istriana.
2. Tema kviza je Drugi svjetski rat u Istri, a povod je obilježavanje 70-te obljetnice završetka Drugog svjetskog rata. U natjecanju mogu sudjelovati sadašnji polaznici 7. razreda OŠ i sadašnji polaznici 3. razreda SŠ , odnosno budući polaznici 8. razreda OŠ i 4. razreda SŠ s područja Istarske županije. Učenice/učenici natječu se u paru.
3. Kviz se sastoji od pisane provjere znanja i zadataka koji se rješavaju na terenu
4. Prijave se obavljaju isključivo putem http://www.krasna-zemljo.info u vremenu od 8. 6. do 30. 6. 2015., a sve potrebne podatke o natjecateljima je potrebno dostaviti do 12. 9. 2015. Na natjecanje će biti pozvano 18 parova: trinaest (13) iz osnovnih škola te devet (9) iz srednjih škola, i to samo po jedan par iz iste škole, a prema redoslijedu prijave.
5. Na natjecanje će biti pozvani i mentori. Mentori će aktivno sudjelovati u realizaciji kviza (dežuranje i ispravljanje testova). Ukoliko su natjecatelji maloljetni, pozivamo mentore, da ukoliko dolaze u pratnji maloljetnog učenika, pribave pisanu izjavu o suglasnosti roditelja.

 

Comments are closed.