Rezultati 2015.

Veli Vrh Pula

OŠ Veli Vrh Pula

Gimnazija Pula

Gimnazija Pula

Pula i njena Osnovna škola Centar bile su u ponedjeljak domaćini još jednog Zavičajnog kviza pod nazivom “Krasna Zemljo – Meraviglioso Paese” kojeg organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, uz potporu Istarske županije i u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejom iz Pule.

Tema ovogodišnjeg, petog po redu zavičajnog kviza za osnovne i srednje škole, bila je 70. obljetnica završetka Drugog svjetskog rata, s posebnim osvrtom na prilike u Istri. Pobjednici u kategoriji osnovnih škola su učenici osnovne škole Veli Vrh Domagoj Perčinlić i Fran Slijepčević s mentorom Igorom Jovanovićem. Drugi su učenici osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara, Matija Jurman i Luka Paulinić s mentorom Markom Jelenićem, a treći učenici pulske škole Monte Zaro Lenard Vuković i Ema Novaković i njihova mentorica Valentina Miletović Anić.

2 1 3
OŠ Petra Studenca Kanfanar

OŠ Petra Studenca Kanfanar

Veli Vrh Pula

OŠ Veli Vrh Pula

Monte Zaro Pula

OŠ Monte Zaro Pula

U kategoriji srednjih škola pobjedu su odnijeli učenici Gimnazije Pula – Eric Hadžić i Marco Fraccaro i mentor Željko Šek, drugo mjesto pripalo je Srednjoj školi Mate Balote iz Poreča odnosno Karlu Ivančiću i Anni Beg i mentorici Sanji Banko dok su treće mjesto osvojili učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina – Katarina Zornada, Dea Ivašić i njihov mentor Mladen Majušević.

2 1 3
SŠ Mate Balote Poreč

SŠ Mate Balote Poreč

Gimnazija Pula

Gimnazija Pula

GSŠ Jurja Dobrile Pazin

GSŠ Jurja Dobrile Pazin

Inače, u natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda osnovnih i četvrtih razreda srednjih škola s područja cijele Istarske županije, odnosno ukupno dvanaest osnovnih i devet srednjih škola. Ove godine nije bilo teorijskog dijela ispitivanja već su se učenici i učenice, radeći u paru, natjecali isključivo na terenu – u Titovom parku, kod Zlatnih vrata, ispred škole Centar, a velik dio pitanja rješavali su na izložbi “Sloboda narodu” u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Prije samoga natjecanja učenici su imali priliku poslušati dr. sc. Miroslava Bertošu koji im je održao zanimljivo predavanje na temu “Pula – grad esula i doseljenika – uspomene na kuće, ulice i ljude od 1947. do 1957.”, a zatim i pogledati film Igora Gala “Pula, svibanj 1945.: osvojena i oslobođena”.

 

Comments are closed.