Pravilnik 2016.

1. Šesti istarski zavičajni kviz za osnovne i srednje škole „Krasna Zemljo – Meraviglioso Paese“ održat će se u petak 10. 10. 2015. godine. Cilj kviza je popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njenog očuvanja, kao i promicanje zavičajnog identiteta.
2. Tema natjecanja bit će opći pregled povijesti Istre i povijest Rovinja, s naglaskom na njegovu kulturnu baštinu. Kviz se sastoji od teorijskih i praktičnih zadataka koji se rješavaju na terenu po starogradskoj jezgri Rovinja. Literatura će biti naknadno objavljena, najkasnije 1. 6. 2016.
3. S obzirom na opseg gradiva, natjecanje je prije svega namijenjeno učenicima koji će šk. god. 2016./17. pohađati 8. razred OŠ, odnosno 4. razred SŠ. Međutim, smiju sudjelovati i mlađi učenici/ce, ako im to ne predstavlja dodatno opterećenje. Mentor ima pravo prijaviti dva učenika/ce koji se natječu u paru.
4. Mentori se prijavljuju putem http://www.krasna-zemljo.info do 18.2.2016., Podatke o natjecateljima potrebno je unijeti do 1.6.2016. Na natjecanje će biti pozvano 12 parova iz osnovnih škola i 10 parova iz srednjih škola, prema redoslijedu prijave, i to po jedan par iz iste škole.
5. Na natjecanje će biti pozvani i mentori, stoga ih pozivamo da prethodno ishoduju suglasnost svojih ravnatelja. Mentori će aktivno sudjelovati u realizaciji kviza dežuranjem na terenu i ispravljanjem. Ukoliko su natjecatelji maloljetni, pozivamo mentore da pribave pisanu suglasnost roditelja. S obzirom da će program trajati dulje od 8 sati, organizator je predvidio isplatu pola dnevnice mentorima za izvršeno službeno putovanje, ali nije u mogućnosti podmiriti putne troškove.

 

Comments are closed.